mar. mai 17th, 2022

Preşedintele combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti, este angajatul din România care a încasat în 2021 cel mai mare salariu din România. Este vorba despre o sumă pe care cei mai mulți români nu reușesc să o agonisească nici în 2 vieți

Este vorba despre Ştefan Vuza, preşedintele combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti. Acesta a încasat, în 2021, 1,7 milioane de euro.

În 2021, Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti a fost cea mai performantă companie de la Bursa de la Bucureşti, având un randament de 1.200%. Potrivit raportului anual de remunerare a conducătorilor societăţii, Ştefan Vuza, preşedintele combinatului, a avut în 2021 un venit net de aproximativ 3,367,266 lei. Conform aceleiaşi surse, Bancila Virgiliu, vicepresedintele companiei a încasat 602,220 de lei, potrivit Romania TV.

Pe lângă sumele de mai sus, cei doi au avut şi un bonus în 2021.

“Suplimentar, sumelor precizate mai sus, domnul Ştefan Vuza şi domnul Virgiliu Băncilă au mai încasat sumele de 5,184,925 lei şi de 3,045,640 lei cu titlu de bonus datorat pentru tranzacţiile de finanţare şi refinanţare a societăţii, respectiv pentru tranzacţiile strategice ale societăţii”, se mai arată în raportul anual de remunerare a conducătorilor societății Chimcomplex S.A. Borzeșţi.

În 2021 Ştefan Vuza a încasat în total 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro) de la Chimcomplex, companie cu o capitalizare de 6 miliarde de lei la Bursa de la Bucureşti.

Ce salariu are CEO-ul OMV Petrom. Primește și un bonus anual uriaș, dar și alte avantaje

CEO-ul celei mai importante companii petroliere din România, OMV Petrom, a încasat în 2021, din salariul de bază şi diverse bonusuri, o sumă pe care mulți români nu o pot agonisi nici într-o viață întreagă.

CEO-ul OMV Petrom, Christina Verchere, a încasat un salariu de bază de 414.000 de euro, la care s-a adăugat un bonus anual, de 589.000 de euro, plus o tranșă „de stimulare pe termen lung”, pentru perioada 2019-2021, de 487.700 euro.

Tranșa de stimulare pe termen lung poate fi în numerar sau sub formă de acțiuni, iar plata se realizează la finalul perioadei de performanță de trei ani, conform Profit.ro. După perioada de performanță de trei ani, valoarea de plată și numărul de acțiuni desemnate în acest scop depind de nivelul de realizare a obiectivelor pentru criteriul de performanță respectiv.

Membrii Directoratului OMV Petrom angajați din străinătate primesc și o compensație pentru planurile de pensie anterioare, 248.500 euro în cazul Christinei Verchere . La aceste sume se aplică și indemnizația de 20%, aplicabilă, cu titlu temporar, tuturor contractelor de muncă în vederea compensării transferului contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator către angajat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.