Milionarul Călin Donca dă peste cap cazul dispariției mașinii sale de lux, un Lamborghini Urus, în valoare de 300.000 de euro.
Omul de afaceri Călin Donca s-a declarat șocat de anunțul Poliției Române referitor la dispariția mașinii sale de 300.000 de euro. Brașoveanul spune că nu el a declarat furat autoturismul, cu toate că este singurul proprietar al acestuia. Mai mult, mașina lui Călin Donca s-ar afla în afara țării, doar că bărbatul nu are acces la ea pentru că se află sub control judiciar, într-un dosar DIICOT.
Bolizii de lux puși sub sechestru valorează 1.000.000 de euro
Situația este cu atât mai neobișnuită cu cât datele înscrise pe site-ul Poliției Române, respectiv numărul de înmatriculare și cel de caroserie se potrivesc cu mașina lui Călin Donca. Modelul anunțat ca dispărut este un Lamorghini Urus fabricat în anul 2022, însă brașoveanul mai are câteva ”bijuterii” puse sub sechestru, în valoare totală de 1.000.000 de euro.
”În primul rând, am fost la fel de șocat ca și toată lumea, deoarece eu sunt singurul proprietar al acestui Lamborghini și nu l-am declarat nicăieri. Dacă nu vedem cu ochii mei că este pe site-ul oficial al Poliției Române credeam că sigur este o farsă.
Autoturismul este, în acest moment, în afara țării și aștept să mi se ridice controlul judiciar pentru a putea să merg să văd în ce stare este.
Dauna produsă la arestarea mea este de peste un milion de euro, doar pe partea de mașini ridicate de către autorități, adică McLaren-ul de 700.000 euro și alte două BMW-uri. Lamborghini Urus are sechestru și el, însă nu este în curtea poliției, ci în afara țării”, a declarat Călin Donca pentru FANATIK.
Cum a ajuns mașina lui Călin Donca pe site-ul poliției
Mai curios este faptul că mașina lui Călin Donca ar fi fost dată în consemn, în urmă cu un an. Mai exact, la data de 19 septembrie 2023, adică la exact o zi după ce procurorii DIICOT au descins la Călin Donca. Milionarul este acuzat, alături de mai multe persoane, de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital. DIICOT îl acuză pe Donca de un prejudiciu de peste 4 milioane de lei dar și că a înșelat cu peste 700.000 de dolari mai mulți cumpărători ai unei criptomonede pe care el a creat-o.
sursa aici