mie. iul. 24th, 2024

Diana, fata atacată de urs marți în Munții Bucegi, a murit ca urmare a rănilor produse prin căderea în râpă, arată raportul medico-legal.

Iar, analizele făcute ursului împușcăt arată că animalul nu era turbat. Potrivit celor care au înregistrările apelurilor telefonice făcute la 112 de fată și prietenul ei, ursul a atacat-o pe tânără pentru că ea a luat-o la fugă, stăpânită de panică atunci când l-a văzut.

Diana a căzut de la peste 100 de metri înalțime și a suferit leziuni grave. Decesul a survenit rapid ca urmare a hemoragiei interne. Avea, de asemenea, numeroase fracturi – arată raportul medico-legal. Medicii spun însă că fata a pierdut mult sânge și din cauza mușcăturilor de la picioare.

Pe de altă parte, la solicitarea Știrilor ProTV, serviciul de telecomunicații speciale a dat detalii privind apelurile la 112 făcute de Diana și de băiatul care o însoțea.

Informațiile arată că, speriată de urs, tânăra a luat-o la fugă. Acest gest i-a fost fatal pentru că animalul a pornit în urmărirea ei, sălbăticiunea a apucat-o de picior și a tras-o într-o râpă.

Ca urmare a acestui caz tragic, Ministrul Mediului a anunțat că propune creșterea cotelor de intervenție și prevenție la urs de la 220, la circa 500 de exemplare. În plus…

Mircea Fechet, Ministrul Mediului: „Voi propune ca orice urs care se apropie mai mult de un kilometru sau doi sau trei de o așezare umană să fie gestionat de îndată. Iar când spun gestionat, nu mă feresc să precizez că discutăm fie despre eutanasierea acelui exemplar fie despre împușcarea acestuia.”

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *