mie. iul. 24th, 2024

Omul de afaceri Remus Truică a fost eliberat conditionat din penitenciarul Jilava, după decizia dată săptămâna trecută de magistrați. El fusese condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție și a ispășit jumătate din pedeapsă.

La ora 12:55, omul de afaceri Remus Truică a părăsit penitenciarul Jilava, pe poarta pe care de regulă o folosesc angajații penitenciarului. A făcut câțiva pași până la mașina care îl aștepta, și dus a fost.

Omul de afaceri nu a dorit să declare nimic sau să stea de vorbă cu jurnaliștii, care îl așteptau pregătiți să-l întrebe ce planuri de viitoare are pentru că acum este un om liber.

De altfel, Remus Truică avea deja bagajele făcute încă de săptămâna trecută, când judecătorii Sectorului 4 au încuviințat cererea sa de eliberare condiționată, o cerere care a fost admisă și de conducerea penitenciarului, întrucât, Remus Truică ar fi participat la toate activitățile și a fost un deținut model fiind și angajat în această perioadă cât a fost deținut, la o firmă de arhivări.

Remus Truică a câștigat bani și totodată a câștigat 200 de zile de libertate, după ce s-a făcut un calcul. Acestea s-au adăugat la perioada pe care a executat-o după ce a fost condamnat în anul 2020, la șapte ani de închisoare. Așa s-a ajuns că Remus Truică a ispășit trei ani și cinci luni de închisoare, ceea ce înseamnă jumatete din pedeapsa de șapte ani primită pentru corupție în celebru dosar: Ferma Băneasa.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *