mie. iul. 24th, 2024

Când Joan Monfort l-a fotografiat pe Lionel Messi cu un bebeluș în brațe pentru un calendar de caritate în urmă cu aproape 17 ani, știa că tânărul cu părul lung va ajunge mare în fotbal. Nu și-ar fi putut imagina că și băiețelul o va face la fel de bine.

Bebelușul din fotografiile care au devenit acum virale era nimeni altul decât Lamine Yamal, tânărul spaniol care la 16 ani arată atât de promițător, încât este deja comparat cu cei mai mari fotbaliști ai lumii, scrie The Guardian.

Este deja cel mai tânăr fotbalist care a jucat pentru Spania și a devenit la EURO 2024 și cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată la un campionat european.

Fotografia de mult uitată din 2007 a reapărut după ce tatăl lui Yamal a postat-o pe Instagram săptămâna trecută cu textul: „Începutul a două legende”.

Monfort, 56 de ani, care lucrează ca fotograf independent pentru Associated Press și alții, a declarat că ședința foto a avut loc în vestiarul vizitatorilor de la Camp Nou din Barcelona, în toamna anului 2007, când Lamine Yamal avea doar câteva luni.

Familia lui Lamine Yamal a câștigat la tombolă premiul: o poză cu jucătorii Barcelonei. Și s-a nimerit să fie cu Messi

Jucătorii Barcelonei s-au pozat cu copiii și familiile lor pentru un calendar, ca parte a unei campanii caritabile anuale organizate de ziarul local Diario Sport și Unicef.

Monfort era responsabil de ședințele foto – și s-a întâmplat ca Messi să ajungă lângă familia lui Lamine Yamal. Mama lui, care este din Guineea Ecuatorială, se află și ea alături de Messi și copilul într-una dintre fotografii.

Am făcut calendarul cu ajutorul Unicef”, a spus Monfort. „Așa că Unicef a făcut o tombolă în cartierul Roca Fonda din Mataró, unde locuia familia lui Lamine. Ei s-au înscris la tombolă pentru a se poza la Camp Nou cu un jucător al Barça. Și au câștigat tombola”.

Nu a fost o misiune ușoară, și-a amintit el, în principal pentru că Messi nu era sigur cum să interacționeze cu bebelușul, care se afla într-o cadă de plastic pentru filmare. „Messi este un tip destul de introvertit, este timid”, a spus Monfort.

Ieșea din vestiar și dintr-o dată se trezește într-un alt vestiar cu o cadă de plastic plină cu apă și un copil în ea. A fost complicat. Nici nu a știut cum să-l țină în brațe la început”.

Lamine Yamal va împlini 17 ani cu o zi înainte de finala EURO 2024

Messi avea 20 de ani la acea vreme și era deja considerat un mare talent, dar avea să mai dureze câțiva ani până să-și pună amprenta ca cel mai remarcabil jucător al generației sale pentru Barcelona și Argentina.

La fel ca Messi, Lamine Yamal a trecut prin renumita academie de tineret La Masia din Barcelona. În ciuda vârstei sale, este deja unul dintre cei mai buni jucători ai Spaniei la EURO 2024, unde echipa sa înfruntă marți Franța în semifinale. El va împlini 17 ani sâmbătă, cu o zi înaintea finalei de la Berlin.

The Guardian/AP

Monfort, în vârstă de 56 de ani, nu avea idee că era Lamine Yamal în acele fotografii din 2007, până când un prieten i-a trimis zilele trecute un mesaj. El a avut o carieră lungă ca fotograf de sport din 1991, urmărind Barcelona în întreaga lume, dar a spus că nu a mai experimentat niciodată un asemenea nivel de entuziasm în jurul vreuneia dintre fotografiile sale.

Este foarte interesant să fii asociat cu ceva care a provocat o astfel de senzație”, a spus el. „Ca să vă spun adevărul, este un sentiment foarte plăcut”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *