mie. iul. 24th, 2024

Cătălin Scărlătescu nu poate uita nici astăzi cum a fost dat afară dintr-un restaurant în Germania. Astăzi este unul dintre cei mai experimentați bucătari, dar parcursul lui până aici nu a fost deloc ușor. A pornit de jos, de la spălat vase și curățat cartofi, dar a reușit treptat să să se impună în bucătărie.

Cătălin Scărlătescu a lucrat mai mulți ani în Germania. La un moment dat, șeful i-a cerut un bechamel, dar produsul final a fost o dezamăgire. A trebuit să părăsească restaurantul, dar s-a ales și cu două picioare în fund. O carte de bucate l-a lămurit. A înțeles unde a greșit și nu a mai repetat experiența.

Cătălin Scărlătescu a greșit când a făcut un bechamel la restaurantul din Germania la care lucra. Șeful nu l-a iertat. Ba mai mult, i-a aplicat și o lecție. A fost învățătură de minte pentru el.

„Îmi aduc aminte, eram în Germania şi spălam vase şi făceam salate, că, na, la început asta am făcut toţi şi eu eram cel mai muncitor din restaurant.
La un moment dat, au lipsit doi bucătari, nu ştiu ce naiba lipsea din bucătărie şi a venit şeful şi a zis vreau şi eu să-mi faceţi un sos bechamel. Zic „eu, eu’! Şi am făcut o prostie, am făcut eu un c***t. Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare-n fund… m-a dat afară din restaurant. N-am să uit niciodată. Eram undeva în sudul Germaniei şi am mers pe jos vreo 2 km prin ploaie, am ajuns într-o altă localitate şi m-am oprit în faţa unei vitrine imense.
Era o carte mare, scria pe ea cook book – carte de gătit şi am intrat înăuntru şi am luat-o pe aia mare şi am răsfoit. M-am dus la cuprins şi am văzut Bechamel.
Şi când am deschis-o, am avut un noroc fantastic, pentru că totul era explicat şi cu poze. Am văzut că to ce ştiam eu n-avea nicio treabă, dar absolut nimic în comun’,
 a povestit Cătălin Scărlătescu pentru paginademedia.ro.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *