mie. iul. 24th, 2024

Ministerul Apărării a anunţat, sâmbătă, că, din cauza unor noi atacuri ale Rusiei asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia.  

Acestea s-au întors la bază, după încetarea măsurilor de alertare.

Se caută eventuale obiecte căzute în România, în localităţi din judeţul Tulcea, fără a fi identificate probleme până în prezent.

”În dimineaţa zilei de 6 iulie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România din judeţul Tulcea. În urma detectării dronelor ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană, fiind luată şi măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 9.00”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, Centrul Naţional Militar de Comandă a notificat, începând cu ora 06.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *