mie. iul. 24th, 2024

FIFA a anunțat, miercuri, că o echipa națională a unei țări a pierdut un meci crucial la masa verde.

Nigerul a câştigat la masa verde meciul cu Congo, prevăzut iniţial pe 6 iunie în preliminariile africane ale Cupei Mondiale 2026, a anunţat miercuri Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), citată de Reuters.

Congo a refuzat să facă deplasarea la Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, după ce meciul său de acasă, de pe stadionul din Brazzaville, nu a îndeplinit cerinţele necesare.

Naţionala Nigerului a făcut însă deplasarea şi a primit victoria la masa verde cu 3-0, astfel că a urcat pe locul secund în Grupa E cu şase puncte, la egalitate cu Tanzania, dar cu trei în urma liderului Maroc, conform Agerpres. 

Doar prima clasată în cele nouă grupe din preliminariile africane primeşte biletul pentru Cupa Mondială 2026 din Statele Unite, Mexic şi Canada.

Comisia de disciplină a FIFA a decis să declare meci pierdut cu 3-0 prin neprezentare pentru Congo (forfait), conform unui comunicat.

Stadionul Alphonse Massemba-Debat din Brazzaville nu ar fi putut fi folosit până la finalizarea renovărilor, inclusiv instalarea unui nou gazon.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *