mie. iul. 24th, 2024

Fifty-fifty! Localnicii dintr-o comună din Apuseni se pregătesc din nou de alegeri, pentru că ambii candidați au primit exact același număr de voturi: 345.

Deși s-au numărat și renumărat buletinele de vot, situația a rămas neschimbată. Oamenii spun că așa se vede cel mai bine cum fiecare vot contează.

În comuna Poșaga din județul Alba sunt puțin peste 800 de suflete. Chiar dacă se anunța o luptă strânsă, nimeni nu se aștepta la un asemenea rezultat.

Ana Maria Roman Ghețe, președinta Biroului Electoral de Circumscripție: “Situația cred că este inedită și unică în țară. Am ajuns sa avem balotaj. Am numărat de mai multe ori voturile. Și un vot contează”.

Lumea s-a mobilizat, dovadă: prezența la vot a fost masivă! Din 777 de persoane cu drept de vot din comun, au venit la urne 704.

14 voturi au fost declarate nule, așa că au mai rămas 690.
Dintre ele, exact 345 a avut fiecare candidat la primarie.
Liberalul Ionel Bulgăr este cel care s-a aflat până acum în funcție.

Ionel Bulgăr, candidat Primăria Poșaga: “O situație care, cel puțin eu, în Poșaga, nu știu să mai fi fost, dar este votul cetățeanului, trebuie să îl respectăm. Vorba că un vot nu contează… Azi-noapte sau aseară ar fi contat mult, deci aveai o funcție”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *