mie. iul. 24th, 2024

Naționala României a pierdut un singur meci în ultimele 18 luni, amicalul contra Columbiei, și doar Belgia are un bilanț mai bun decât tricolorii.

Naționala României nu este cotată printre echipele care pot face surpriza la EURO 2024. Ba, din contra, tricolorii au fost așezați de majoritatea specialiștilor în grupul echipelor fără prea mari speranțe de a ieși din grupă.

Înfrângerea în fața Columbiei este singura din 2023 încoace

Chiar și așa însă și în ciuda decalajului valoric față de alte echipe, România are un capitol la care se află printre primele echipe de la turneul final. Și nu este un capitol oarecare și unul important, care poate fortifica moralul băieților lui Edi Iordănescu.

De la începutul anului 2023 și până acum, România a pierdut un singur meci. Este vorba despre amicalul, scor 2-3, contra Columbiei. În rest, au fost opt rezultate de egalitate și șase victorii, toate cu Iordănescu jr. la timonă.

O singură echipă de la EURO 2024 are un palmares superior. Belgia, adversara noastră din grupă, n-a pierdut niciun meci. “Dracii roșii” au disputat 13 meciuri, au câștigat nouă dintre ele și au remizat în patru.

Cu o singură înfrângere, la fel ca România mai sunt Ungaria, Elveţia, Austria şi Cehia. Spania, Anglia, Portugalia, Franţa, Slovenia şi Danemarca sunt în grupul echipelor cu două eșecuri în perioada amintită.

Olanda, Serbia, Turcia şi Scoţia au suferit câte cinci înfrângeri în ultimele 18 luni, iar Germania, țara gazdă, e campioana eșecurilor. Nemții au pierdut șase meciuri de la începutul anului 2023. Ei n-au jucat însă niciun meci oficial, evoluând doar în amicale.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *