lun. iun. 17th, 2024

Primele rezultate ale exit poll-urilor realizate de casele de sondare a opiniei publice la comanda PSD și PNL la alegerile locale și europarlamentare, centralizate la ora 12, arată că, în București, în cursa pentru Primăria Capitalei, bătălia se duce între Nicușor Dan și Gabriela Firea, au declarat surse din conducerea Alianței PNL-PSD pentru Antena3.ro. 

Astfel, Nicușor Dan ar fi obținut 36% din voturile exprimate până la prânz, în București, Gabriela Firea – 26%, Cristian Popescu Piedone – 15%, iar candidatul PNL, Sebastian Burduja, 13%. 

În privința votului politic, Alianța PSD și PNL s-ar afla la pragul de 50%, iar pe locul doi ar fi plasat partidul lui George Simion, cu aproape 20%. Un scor aflat mult sub cel estimat de sondajele de opinie din timpul campaniei electorale este înregistrat de ADU, alianța dintre USR; partidul lui Ludovic Orban și PMP, care ar avea până la orele prânzului, doar 11% dintre voturile exprimate. 

Conform surselor citate, partidul Dianei Șoșoacă s-ar situa la 5% din opțiunile electorale. 

Rezultatele exit-poll-ului vor fi anunțate, la ora 22, de Antena 3 CNN. 

Pe parcursul acestei nopți, după închiderea secțiilor de votare, Biroul Electoral Central va publica rezultatele parțiale în timp real, pe măsură ce se vopr număra voturile din toate circumscripțiile. 

Care sunt județele cu cea mai mare prezență la vot. Cea mai mică mobilizare, în București, cea mai mare, în Teleorman

La alegerile locale și europarlamentare 2024, prezența la vot este mai mare decât la alegerile din anii trecuți.

Potrivit datelor AEP, județul cu cea mai mare prezență la vot la alegerile locale 2024, la ora 12:00, este Teleorman, unde au votat 25% dintre alegători. Și în 2020, același județ avea cea mai ridicată prezență la vot la prânz.

Teleorman este urmat de Olt, Giurgiu, Mehedinți, Vâlcea și Dâmbovița. Alte județe unde prezența la vot la ora 12:00 este mai mare de 20% sunt Călărași, Gorj, Buzău și Argeș.

Cea mai mică prezență la vot la orele prânzului se înregistrează în București. În Capitală, doar 12,77% dintre alegători au votat. Județele în care s-au înregistrat cele mai mici prezențe la vot la ora 12:00, potrivit datelor AEP, sunt Cluj, Vaslui, Sibiu, Timiș, Iași și Arad. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *