lun. iun. 17th, 2024

Un cetăţean moldovean, în vârstă de 52 de ani, este cercetat penal după ce a încercat să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, cantitatea de 92.640 de ţigarete (4.632 de pachete) ascunse în plafonul unui microbuz.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu a informat că bărbatul din Republica Moldova s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în România. În urma analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra mijlocului de transport, fiind ascunse în plafonul microbuzului pachetele de ţigări care aveau aplicat timbru fiscal bulgăresc.

Cantitatea de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 135.000 lei şi microbuzul în valoare de 35.000 lei au fost indisponibilizate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Şoferului cetăţean moldovean i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet, mai menţionează sursa citată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *