lun. iun. 17th, 2024

Este alertă pe litoral. Autoritățile sanitar veterinare au suspendat temporar culesul de scoici și rapane din Marea Neagră.

Decizia a fost luată de Autoritatea Sanitar Veterinară Constanța, după ce în urma analizelor pe care le efectuează în mod obișnuit au fost descoperite depășiri ale nivelurilor speciilor de fitoplancton cu potențial toxic.

Inspectorii ANSVSA au emis un comunicat prin care transmit că a fost suspendat pescuitul de midii și rapane în sectoarele 3 și 4 ale Mării Negre, asta înseamnă între Constanta și Năvodari, Agigea și Eforie și o parte din Mangalia începând cu data de 3 iunie pe o perioadă nedeterminată.

Deocamdată nu se știe dacă rapanele și midiile sunt periculoase pentru că singurul laborator care ar putea să facă astfel de analize este în renovare, iar cei de la ANSVSA ar trebui să trimită probele de apă în străinătate.

În plus, toate restaurantele și operatorii care recoltează și comercializează midii și rapane culese în perioada 23 mai – 3 iunie, trebuie să le retragă de pe piață.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *