lun. iun. 17th, 2024

Donald Trump a declarat că ar accepta o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea, după a fost condamnat pentru acuzaţii penale de un juriu din New York.

Fostul președinte american a avertizat însă că o astfel de sentinţă ar fi greu de acceptat de către public, informează Reuters.

Pedeapsa lui Trump ar urma să fie stabilită la 11 iulie, cu patru zile înainte ca republicanii să se reunească pentru a-şi desemna oficial candidatul prezidenţial pentru a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Închisoarea este o pedeapsă rară pentru persoanele condamnate în statul New York pentru infracţiunea de falsificare a registrelor contabile, acuzaţia cu care Trump s-a confruntat la procesul său. Pedeapsa maximă pentru o astfel de acuzaţie este de patru ani de închisoare, iar Trump a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare.

„Nu sunt sigur că publicul ar suporta acest lucru”, a declarat duminică pentru Fox News fostul preşedinte, referindu-se la o eventuală pedeapsă cu închisoarea.

„Cred că ar fi greu de suportat de către public. Ştiţi, la un moment dat, există un punct de ruptură”, a avertizat el.

Ce strategie are Trump pentru apel

Trump a spus că va face apel la condamnarea sa de către juriul din New York, care l-a găsit vinovat pentru cele 34 de capete de acuzare formulate pentru falsificare de documente pentru a acoperi o plată către o vedetă porno înainte de alegerile din 2016, pentru ca aceasta să nu vorbească despre o presupusă relaţie sexuală cu el.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *