lun. iun. 17th, 2024

Sute de constănțeni stau zilnic la coadă și cumpără țigări cu sacoșa de la magazinul bulgăresc situat la granița României cu Bulgaria, la Vama Veche. Oamenii își aduc toată familia pentru a se putea încadra în limita de pachete prevăzută de lege.

Sute de constănțeni formează în ultimul timp cozi zilnice la micul magazin bulgăresc situat în punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche pentru a cumpăra țigări, mai ieftine și cu 10 lei față de România, scrie Replica de Constanța.

Oamenii știu că limita maximă admisă de lege este de 40 de pachete de persoană, astfel încât vin cu toată familia sau cu prietenii și cumpără apoi sute de pachete de țigări, pe care le cară cu sacoșa sau rucsacul. Asta pentru că un pachet de țigări costă în Bulgaria și cu 10 lei mai puțin decât în România.

Angajații magazinului bulgăresc de la graniță au înțeles imediat afacerea și au stabilit un sistem de acces ”personalizat” pentru români: primesc un anumit număr de clienți, apoi închid ușile până la finalizarea cumpărăturilor, îi scot afară pe clienții mulțumiți, primesc înăuntru următorul lot și tot așa.

Țigările din Bulgaria, mai ieftine cu 10 lei

Diferențele de preț dintre țigările vândute în Bulgaria și cele din România sunt considerabile, arată sursa citată. Cele mai ieftine țigarete costă la vecinii noștri 14 lei, în timp ce la noi ar fi 20 de lei.

Un pachet de țigări Marlboro costă la noi 24 de lei, iar la bulgari 15 lei. Țigările Dunhill au prețul de 28 sau 29 lei în România și 18 sau 19 lei în Bulgaria. La fel și pentru alte mărci de țigarete, diferența de preț per pachet este de aproximativ 10 lei.

Entuziasmul românilor este alimentat și de faptul că pentru a ajunge la celebrul magazin dintre România și Bulgaria nu trebuie să achite vigneta.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *