lun. iun. 17th, 2024

Guvernul britanic le cere locuitorilor din Regat să-și facă provizii de apă și alimente pentru minim 3 trei zile, parte a campaniei de educare a populației pentru situații de urgență. Românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din Anglia.

Lanterne cu dinam, conserve de carne și sticle de apă pentru cel puțin 3 zile sunt doar câteva dintre articolele pe care guvernul îi sfătuiește pe oamenii să și le procure, într-o campanie publică menită să pregătească populația pentru situații de urgență, scrie Sky News.

Anunțul îi privește, desigur, și pe români, în condițiile în care compatrioții noștri reprezintă cea mai mare minoritate din Anglia, cu peste un milion de persoane care au aplicat pentru obținerea permisului de ședere, după Brexit.

Dacă îi socotim însă și pe cei care aveau deja cetățenie britanică sau pe cei cu dublă cetățenie, ar reieși că peste 2 milioane de români trăiesc în Marea Britanie.

Viceprim-ministrul Oliver Dowden a prezentat miercuri un nou site prin care autoritățile îi sfătuiesc pe oameni despre cum să se protejeze de diferite riscuri, inclusiv crize de biosecuritate, inundații, pene de curent sau altă pandemie.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *