lun. iun. 17th, 2024

Un proiectil perforant a fost descoperit, luni, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Botoşani, informează Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit oficialilor ISU Botoşani, un angajat a observat obiectul pe rampa de sortare a deşeurilor feroase şi a cerut ajutorul autorităţilor.

„La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Nicolae Iorga’ al Judeţului Botoşani Botoşani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil perforant, calibru 88 mm, în perfectă stare de funcţionare. Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrus”, au precizat reprezentanţii ISU Botoşani.

Pompierii atrag atenţia că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi recomandă populaţiei să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *