lun. iun. 17th, 2024

Dacia a dat lovitura pe piața auto europeană. O veste uriașă a venit în urmă cu puțin timp. Ce se întâmplă cu modelele produse?

Dacia a dat lovitura pe piața auto europeană. Se pare că producătorul auto a devenit din ce în ce mai apreciat pe continent. Iar asta o confirmă chiar cele mai recente cifre, aflate într-o continuă ascensiune.

Dacia a dat lovitura pe piața auto europeană

Mașinile Dacia sunt la mare căutare. O mulțime de români adoră noile modele și aleg să le achiziționeze

Se pare că nu doar în România mașinile Dacia sunt apreciate, ci și în Europa. Drept dovadă, cifrele vorbesc singure. Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a publicat un raport recent care confirmă ascensiunea.

Astfel, conform datelor publicate, vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu 12,6%. În ceea ce privește cota de piață a producătorului de automobile, sursa citată arată că aceasta s-a menținut la 4,6%.

Vânzările Dacia au crescut semnificativ

Menționăm faptul că aceste date sunt valabile atât pentru statele din Uniunea Europeană, cât și pentru cele din Marea Britanie, dar și din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. Câte mașini s-au vândut?

Dacia a dat lovitura în Europa. Înmatriculările de autoturisme din Europa s-au cifrat la 201.649 unități, în creștere faţă de perioada ianuarie – aprilie 2023. Referitor strict la luna aprilie, un număr de 50.153 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în Europa lună trecută. Asta în contextul în care în aceeași perioadă a anului trecut, numărul a fost de doar 44.553.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *