sâm. iun. 15th, 2024

Bilanțul atacului de vineri seară, din Moscova, a ajuns la cel puțin 137 de morți și peste 180 de răniți.

Cei patru teroriști care au fost prinși în viață au fost duși în fața instanței și au primit mandate de arestare. Doi dintre ei și-au recunoscut faptele.

În tot acest timp, propagandiștii Kremlinului au continuat să dea vina pe Ucraina, dar și pe Statele Unite pentru scenele sângeroase. Cu toate că gruparea Stat Islamic din Caucaz a revendicat atentatul.

La două zile de la atacul din Moscova, pe rețelele de socializare au apărut noi imagini cu primele momente ale atentatului. În inregistrare se vede cum oamenii ies din centrul comercial fără să știe ce se întâmplă. Panica se instalează in clipa in care teroriștii se apropie. Un bărbat încearcă să-și protejeze familia cu câteva mese, iar cel care filmează scapă dupa ce alearga spre scările rulante.

Martor al atacului terorist: „Bang, pauză… bang, pauză. Se auzea aproape ca niște artificii undeva în depărtare. Apoi focurile de armă și sunetele au devenit tot mai persistente, tot mai aproape de sala de concerte”.

Opoziția rusă a lansat acuzații grave la adresa lui Putin

Ilia Ponomarev, opoziție rusă: „Dacă Putin a fost avertizat (de atentat), a fost avertizat că va avea loc la concert și acolo nu erau măsuri de securitate. Sunt multe motive să credem că dispozitivul de securitate a fost redus. Am fost de multe ori la Crocus Hall și îmi amintesc foarte bine sistemul de securitate de la intrare. Martorii spun că nu erau deloc măsuri de siguranță, nici măcar agenți de pază. Așa că se pare că la Kremlin se știa ce se va întâmpla și au lăsat în mod deliberat să aibă loc atacul terorist”.

Ucrainenii cred că Vladimir Putin va folosi atentatul terorist pentru a declanșa noi bombardamente asupra civililor.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *