mie. iul. 17th, 2024

Un atac armat a avut loc astăzi într-o sală de concerte din Moscova. Potrivit celor mai recente date sunt cel puțin 40 de morți şi peste 100 de persoane rănite. Tavanul în flăcări a căzut peste persoanele aflate în interior. Sute de oameni sun blocați.

Update 21.31 Potrivit unui martor ocular ar fi fost cel puțin 20 de atacatori.

Update 21.13 În Moscova a fost activat planul „Sirenă”. Se strâng efective de Poliție pentru întăriri.

Update 20.41 Măsurile de securitate au fost întărite pe aeroporturile din Moscova

Update 20.32 Ministerul de Externe al Rusiei a numit ceea ce s-a întâmplat în mall-ul Crocus un atac terorist sângeros. O nouă explozie a avut loc în interiorul clădirii, potrivit unui reporter.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu atacul sângeros din Moscova.

Update 20.26 ️Casa Albă și-a exprimat condoleanțe pentru împușcăturile de la Moscova, relatează Reuters. Casa Albă a numit ceea ce s-a întâmplat în mallul Crocus „un atac teribil” și a transmis încearcă să obțină mai multe informații despre asta.

Update 20.24 40 de persoane au murit și peste 100 sunt rănite. Tavanul în flăcări s-a prăbușit peste oamenii aflați în interiorul clădirii

Update 20.20 La fața locului sunt trimise elicoptere pentru a stinge incendiul.

Update 20.19 „Noi înșine nu știm ce s-a întâmplat, urmărim știrile împreună cu voi”, a spus Yuri Cernizevski, directorul de concert al grupului Picnic, pentru Meduza.

„Se pare că a avut loc o tragedie. Totul s-a întâmplat chiar înainte să înceapă concertul. Am auzit zgomote, apoi ne-am dat seama că Crocusul ardea”, a remarcat Cernizevski. El a adăugat că în acest moment întregul grup a fost scos din sală. Potrivit acestuia, au fost evacuați și spectatorii. „Suntem într-un loc sigur”, a adăugat el, refuzând să ofere detalii.

Pompierii au evacuat aproximativ 100 de persoane din mall-ul „Crocus”, oameni sunt salvați de pe acoperiș, transmite Direcția Principală a Ministerului Situațiilor de Urgență a Federației Ruse.

Update 20.17 Un martor ocular îi descrie pe terorişti: Cel puțin cinci persoane, cu barbă. Aceștia se comportă ca niște militari pregătiți și instruiți. În momentul trecerii către clădire, paznicii și oamenii care stăteau la uși au fost uciși. Apoi intrarea principală a fost blocată. Teroriștii sunt înarmați cu puști de asalt AKM. Unii transportă o mulțime de muniții diverse. Cel puțin doi dintre atacatori purtau rucsacuri, posibil conținând cocktail-uri Molotov.

Update 20.10 Numărul de persoane blocate în mall-ul „Crocus” din Moscova poate depăși 200. Potrivit informațiilor preliminare, acestea se ascundeau la etajul -1. Încă nu se știe dacă au reușit să iasă. Nu există date precise despre atacatori încă – unii martori spun că au fost mai mulți. Au tras cu arme automate și au detonat explozivi în clădire.

Pompierii nu pot interveni pentru stingerea și salvarea persoanelor – ei așteaptă intervenția forțelor speciale. Grupul „Picnic” nu a reușit să susțină concertul, muzicienii se aflau în culise când au început pușcăturile. Ei nu au fost răniți.

Martorii oculari relatează că acoperișul clădirii „Crocus” a început să se prăbușească. Oamenii sună la 112.

Patriarhul Kirill se roagă pentru cei răniți și pentru cei care ar putea fi în pericol, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Legoida.

Update 20.05 Peste 50 de echipe de ambulanță au fost trimise la Krasnogorsk pentru a oferi îngrijiri medicale tuturor celor care au nevoie, a declarat Ministerul Sănătății din Regiunea Moscova pentru RIA Novosti.

Știrea inițială

Agenția de presă rusă de stat RIA Novosti a relatat că mai mulți bărbați înarmați au tras focuri de armă vineri într-o sală de concerte din Moscova, provocând rănirea mai multor persoane.

RIA Novosti a declarat că cel puțin cinci persoane în uniforme de luptă au tras cu armele. Agenția de știri de stat Tass a relatat, de asemenea, că s-au tras focuri de armă la Crocus City Hall, o imensă sală de concerte situată la marginea vestică a capitalei ruse.

Mai multe instituții media rusești au raportat împușcăturile și au spus că centrul comercial era în flăcări. Un videoclip postat pe canalele aplicației rusești de mesagerie a arătat coloane uriașe de fum negru ridicându-se deasupra clădirii.

Potrivit datelor preliminare, împușcăturile ar fi putut fi efectuate de o mitralieră. Informațiile despre circumstanțele incidentului, precum și dacă există victime sau răniți, sunt clarificate, au declarat serviciile operaționale pentru TASS.

Potrivit celor care au reușit să scape, scaunele incendiate de teroriști ard. Oamenii nu-și pot contacta rudele, telefoanele nu funcționează. Preliminar, numărul victimelor a crescut la 50 de persoane. Cel puțin 15 persoane au murit. Primarul Moscovei este la fața locului.

Știre în curs de actualizare

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *