mie. iul. 17th, 2024

După o dimineață de martie cu temperaturi negative în mai multe zone ale țării, în județul Maramureș, ninge ca în toiul iernii.

Iar vremea rămâne rece zilele următoare. Meteorologii au emis, chiar în această dimineață, o informare meteo de vreme rea pentru mai multe zone ale țării. 

Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat la ce trebuie să ne așteptăm, din punct de vedere al vremii, în perioada următoare.

”Până vineri dimineață, ora 10:00, vorbim de o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit cantitățile de precipitații posibil a se înregistra în toate zonele țării, valorile acestora fiind cuprinse între 10-15 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia putem să consemnăm chiar valori de 25-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp.

La altitudini mai mari de 1200 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei sau în partea de est a Transilvaniei vor fi și precipitații mixte.

Din punct de vedere al regimului de temperaturi, vorbim de o vreme care va fi caracterizată de valori la nivelul maximelor de cel mult 13…14 grade în partea de sud vest, acolo unde și la această oră consemnăm 12…14 grade Celsius, în timp ce în Moldova, în jumătatea nordică, doar 2…3 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Vremea se schimbă

”De sâmbătă, vremea va intra într-un proces de încălzire, pentru că vom consemna valori de până la 17 grade Celsius.

De altfel, ecartul termic la scara întregii țări, de sâmbătă, 10…17 grade, inclusiv în Capitală, o maximă de 14…15 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *