mie. iul. 17th, 2024

În câteva luni este de aşteptat să fie dat în folosinţă şi lotul 2 din Transpuseana, şosea a cărei construcţie depăşeşte 70 de milioane de euro.

Transapuseana promite să fie una dintre cele mai spectaculoase şosele din România, la concurenţă cu Transfăgărăşanul şi Transalpina. Avantajaţi de vremea bună, drumarii au reînceput luna trecută munca, iar până la finalul lucrărilor nu mai este mult.

Lotul 2 va fi finalizat în prima jumătate a acestui an

Transapuseana este cel mai scump drum judeţean din România, valoarea totală a procesului de modernizare ridicându-se la 73 de milioane de euro, pe 78 de kilometri. Drumul străbate Ţara Moţilor, între Aiud şi zona Bucium – Abrud (DN 74).

Primul lot al acestui traseu a fost deja recepţionat, încă de la finalul anului trecut. Este vorba de o porţiune de 43 km, între autostrada A10, zona adiacentă municipiului Aiud, şi localitatea Ponor.

În prezent se lucrează intens la lotul 2, Ponor – Bucium, despre care constructorii promit că va fi gata în prima jumătate a acestui an. Asta în ciuda faptului că lucrările sunt complexe, presupunând, între altele, construcţia a şapte poduri.

Pe măsură ce lucrările de modernizare se apropie de final, cu atât este mai mare interesul românilor pentru această zonă şi nu puţini sunt cei care sunt interesaţi să-şi cumpere o casă de vacanţă în frumosul ţinut al Ţării Moţilor, acum că vor ajunge mult mai uşor acolo.

“Valoarea terenurilor a explodat, nu doar că s-a dublat, s-a triplat, sunt terenuri care acum costă foarte mult şi au început să se construiască şi foarte multe case de vacanţă şi pensiuni. Noi credem că acest drum va revitaliza zona”, dezvăluie Marius Haţegan, vicepreşesinte al Consiliului Judeţean Alba.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *