sâm. apr. 13th, 2024

Bitcoin a atins pentru scurt timp un nivel record, în cadrul unor tranzacţii volatile, în timp ce mania cripto a continuat să se răspândească în comunitatea investiţională.

Principala criptomonedă a depăşit pentru prima dată pragul de 70.000 de dolari, stimulată de cererea investitorilor pentru noile produse cripto tranzacţionate la bursă şi de aşteptările privind scăderea ratelor dobânzilor la nivel mondial, relatează Reuters.

A urcat până la 70.105 dolari înainte de a scădea rapid, iar în prezent este tranzacţionat la 68.420 de dolari dolari.

Miliarde de dolari au intrat în ETF-uri în ultimele săptămâni, iar piaţa primeşte un sprijin suplimentar din partea unei perspective care include o actualizare a platformei blockchain ethereum, unde se află a doua cea mai mare criptomonedă – ether , şi un eveniment de „înjumătăţire a recompensei bitcoin„, care încetineşte minarea bitcoin, în aprilie.

Cu toate acestea, unii spun că este greu să analizezi natura speculativă a acestor active.

„Navigarea pe vechile maxime este în mod notoriu complicată, iar bitcoin nu tinde să se spargă la prima cerere. Volatilitatea defineşte pieţele bull bitcoin, iar anul 2024 va fi presărat cu prăbuşiri bruşte şi sfâşietoare de 10%-20%.”, a declarat Antoni Trenchev, cofondator al platformei de împrumuturi criptografice Nexo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *