sâm. apr. 13th, 2024

Primăria comunei Lumina a organizat joi, 14 decembrie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor din cadrul proiectului „Parc tematic pescăresc sat Sibioara, comuna Lumina, județul Constanța”, ce are ca scop promovarea și valorificarea produselor și activităților specifice din zonă.Proiectul a fost implementat prin intermediul FLAG Dobrogea Nord, în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală Integrată „Pământul sălbatic dintre Dunăre și mare”, Măsura 2.1, finanțată din Programul pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020.

La conferința sunt prezenți primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, președintele Asociației Grup Local Dobrogea Nord, Marius Gherasim, Nicolae Moga, fost senator, primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju, dar și reprezentanți de la Primăria Ovidiu.

Obiectivul general al proiectului „Parc tematic pescăresc sat Sibioara, comuna Lumina, județul Constanța” constă în dezvoltarea infrastructurii și serviciilor în zona comuna Lumina prin realizarea unui Parc thematic pescăresc facilitând accesul comunității locale și nu numai, la activități sportiv-recreative și de petrecere a timpului liber.

Obiectivul general al proiectului se subscrie obiectivului specific al Măsurii 1.2- Consolidarea si diversificarea activităților în zona de pescuit și acvacultură, care se referă la „Consolidarea, dezvoltarea și diversificarea activităților economice în zona pescăreasca prin sprijinirea dezvoltării infrastructurii și serviciilor din sectorul pescăresc și de acvacultura și din alte sectoare conexe”.

Proiectul „Construire parc tematic pescăresc, sat Sibioara, Comuna Lumina, județul Constanța” propune o intervenție punctuală, orientată pe dezvoltarea unui proiect local de infrastructura și contribuie la realizarea obiectivului specific al Măsurii 1.2 a Strategiei FLAG Dobrogea Nord, prin înființarea unui spațiu de agrement cu tematica pescăreasca, prin care este vizată dezvoltarea infrastructurii și serviciilor locale, oferite comunității locale și nu numai, asigurând astfel accesului populației de toate vârstele la activități sportiv-recreative și de petrecere a timpului liber.

Valoarea totală a contractului de lucrări de construire parc tematic este de 848955,73 lei (TVA inclus).

Locația noului parc tematic pescăresc din satul Siboara este în centrul localitații, în spatele școlii și în aropierea bisericii ortodoxe, ascesta fiind încadrat de străzile Mihail Kogălniceanu – George Bacovia.

Ce presupune in mod specific acest proiect:

Consolidarea si diversificarea activitatilor în Comuna Lumina prin realizarea unui parc tematic pescaresc in localitatea Sibioara

Amenajarea unui parc tematic pescaresc destinat comunitatii locale, va contribui la consolidarea si diversificarea activitatilor desfasurate în zona prin organizarea de evenimente/manifestari sportive si de petrecere a timpului liber, la cresterea atractivitatii si competitivitatii zonei si la îmbunatatirea calitatii vietii oamenilor din zona pescareasca.

Parcul dispune de urmatoarele spatii/zone:

– spatii de joaca pentru copii (dotate cu complexuri de joaca cu tematica acvatica),
– teren de joc multisport cu suprafata de joc acoperita cu gazon sintetic, împrejmuit cu gard de plasa si poarta de acces de 1,80×2,10m.
– spatii dotate cu mese de sah si table, mese pentru tenis de masa precum si aparate de fitness,
– spatii verzi pentru plantarea de material saditor,
– alei pietonale,
– grupuri sanitare ecologice, pe sexe, inclusiv pentru persoane cu dizabilitabi.
– De asemenea, parcul este dotat cu mobilier urban, respectiv bancute si cosuri de gunoi selectiv. Spatiile verzi sunt fi plantate cu gazon si grupuri de flori de sezon, fiind dotate cu un sistem de irigatii iar iluminarea întregului centru de agrement, în ansamblu, se va realiza cu stâlpi ornamentali de iluminat.

Obiectivul specific doi al proiectului: Organizarea de evenimente/manifestari sportiv-recreative si de petrecere a timpului liber, in vederea consolidarii si diversificarii activitatilor în Comuna Lumina. Realizarea parcului, va conferi spatiu favorabil pentru organizarea activitatilor sportiv-recreative si de petrecere a timpului liber, va contribui la dezvoltarea ofertei de activitati in zona, în primul rând datorita dotarilor care vor permite desfasurarea unor astfel de actiuni dar si a manifestarilor sportiv-educative si de petrecere a timpului liber care vor fi organizate în incinta parcului.

De asemenea, se va promova specificului local prin tematica pescareasca a parcului, contribuind astfel la cresterea atractivitatii si competitivitatii zonei si imbunatabirea calitatii vietii oamenilor din zona.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FZiarulAmprenta%2Fvideos%2F323811877276079%2F&show_text=false&width=560&t=0

Sursa foto si Video: Ziarul Amprenta

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *