mie. iul. 17th, 2024
  • Un ghid de comunicare cu cetățenii în timpul campaniilor electorale care urmează în acest an a fost distribuit pe toate grupurile interne ale PNL. Astfel, candidații sunt sfătuiți să fie politicoși și empatici cu cetățenii, să creeze conexiuni personale cu alegătorii, să-și noteze problemele lor.

Echipa Impact.ro a intrat în posesia regulilor de comunicare cu electoratul la întâlnirile publice, stradale, reguli prin care membrii liberali vor să câștige simpatia alegătorilor.

Astfel, sfaturile echipei de campanie a PNL spun că membrii de partid trebuie să fie politicoși și să respecte spațiul personal al interlocutorului. Mesajul trebuie să fie clar și concis, nu trebuie folosit jargonul sau limbajul complex care „ar putea confuza interlocutorul”.

Ascultatul activ

Candidații sunt sfătuiți să fie empatici. „Arătați interes și empatie față de interesele și preocupările cetățenilor și notați-le. Ascultați activ și răspundeți la întrebări sau nelămuriri”, se mai arată în mesajul intern.

Ghidul de comunicare PNL, prima pagină.

Peneliștii sunt încurajați să folosească materiale vizuale. „Utilizați flyere, pliante și discutați indicând aspecte importante înscrise în materialul vizual. Este util să faceți asta pentru a sprijini mesajul, pentru a face informațiile mai accesibile”, se mai arată în mesaj.

Mulțumiri peste mulțumiri

Alt sfat este să „încercați să identificați puncte de vedere comune, pentru a menține conversația mai captivantă și relevantă și a conduce interlocutorul în a fi de acord cu propunerea dvs”, se mai arată în mesajul intern. 

„Daca individul este de acord cu propunerea dumneavoastră, încurajați-l să împărtășească și altor persoane și să voteze candidatul/partidul indicat de dumneavoastră. În cazul în care nu este de acord cu propunerea dvs, fiți politicos, multumiți-i pentru timpul acordat” sunt alte sfaturi de campanie ale PNL.

Încheierea discuției trebuie să se încheie, obligatoriu, cu mulțumiri pentru timpul acordat.

Alegerile europarlamentare ar urma să fie comasate cu alegerile locale și să aibă loc în 9 iunie.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *