sâm. iun. 15th, 2024
  • Premierul României, Marcel Ciolcacu, a declarat că stabilirea alegerilor pentru funcția de Președinte al României în luna octombrie nu a ținut cont de candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO. Totodată, liderul PSD a spus că s-ar bucura dacă actualul șef de stat al României ar ajunge în fruntea Alianței Nord Atlantice.

Întrebat la o întâlnire cu presa dacă a luat în calcul plecarea lui Iohannis la șefia NATO, pe funcția de secretar-general, înaintea încheierii mandatului, atunci când a devansat prezidențialele din noiembrie-decembrie până în octombrie, Marcel Ciolacu a declarat că „Nu există nicio paralelă între cele două”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, chestionat vineri la Târgu-Mureș dacă a existat vreo discuție în ceea ce privește propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al Alianței Nord Atlantice (NATO). Mai mult, actual premier a fost întrebat și dacă a luat în calcul o eventuală plecare a lui Iohannis din funcția de președinte înainte de încheierea mandatului, atunci când a decis devansarea alegerilor prezidențiale, relatează agenția News.ro

Doar o întâmplare

Șeful PSD a negat însă orice astfel de legătură. Din răspunsul premierului reiese că noul calendar al alegerilor anunțat în această săptămână de PNL și PSD întâmplător ajută candidatura lui Klaus Iohannis pentru șefia NATO.

„Nu, nu există nicio paralelă între eventuala candidatură a domnului președinte Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO Și faptul că alegerile pentru funcția de președinte au fost stabilite în coaliție a se desfășura în luna septembrie”, a explicat Marcel Ciolacu.

Îi ține pumnii lui Iohannis

Acesta a mai spus că ar fi „Un lucru foarte important” alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de secretar general al NATO.

„Un român într-un dintre cele mai înalte structuri din lume. Eu susțin și voi susține întotdeauna, indiferent ce funcție vremelnic voi ocupa, orice român pentru o funcție înaltă în cadrul Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului European, NATO. Sunt, în afară de structurile unde pe familii politice diferite personalități din România diferite personalități ocupă funcții”, a conchis Ciolacu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *