sâm. apr. 20th, 2024

Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă victima lui Vlad Pascu, șoferul care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, este în sală. Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri în stațiunea 2 Mai și a omorât 2 victime, a început joi, 22 februarie, la Judecătoria Mangalia.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și a declarat într-o informare de presă că acțiunea lor vizează respectarea obligației studierii dosarelor anterior ședinței de judecată.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public privind modul de desfășurare a ședinței de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu fașă de judecătorul desemnat să soluționeze dosarul privind accidentul din data de 19 august 2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședința de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, arară comunicatul Inspecției Judiciare.

Magistrată a întrebat dacă „Olariu Sebastian Andrei este prezent?”, acesta fiind numele unuia dintre tinerii decedați.

Judecătoarea a mai întrebat dacă „a decedat o victimă?”, iar o persoană din sală i-a răspuns: „Au decedat două”.

Părinții victimelor nu au crezut ce aud

La ieșirea din sala de judecată, părinții victimelor s-au declarat revoltați de atitudinea magistratei.

„Nu am văzut în viața mea un asemenea judecător”, a declarat tatăl lui Sebastian Olariu, cu lacrimi în ochi.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *