sâm. apr. 13th, 2024

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri că decizia coaliției PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale nu este una morală, potrivit Digi24, care citează Realitatea Plus.
Europarlamentarul Traian Băsescu a comentat legalitatea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale „Nu aș discuta despre legalitate, las specialișii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica”, a spus Băsescu.
Fostul șef de stat a precizat că „este păcat că ne jucăm de-a democrația”. „Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare?”, a adăugat el.
„Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba. Să ai candidați comuni între PNL, în care sunt Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a mai spus fostul șef de stat. PSD și PNL au decis miercuri, 21 februarie, că vor comasa alegerile europarlamentare cu cele locale și că vor fi liste comune la europarlamentare. Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au făcut anunțul într-o conferință de presă comună.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *