sâm. apr. 13th, 2024

Săptămâna se încheie cu o vreme atipică pentru această perioadă din an, anunță meteorologii.

Săptămâna se încheie cu o creștere semnificativă a temperaturilor, datorată unei circulații sud-vestice care aduce spre țara noastră un aer cald și umed, provenind din regiunea mediteraneană și nordul Africii.

Vineri vremea se încălzește semnificativ

Vineri, 23 februarie, ne așteptăm la o vreme frumoasă și foarte caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi predominant variabil până la senin în cea mai mare parte a României, iar temperaturile maxime vor oscila între 13 și 20°C. Local, în vest și sud-est, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de până la 40 – 50 km/h.

Începând din a doua parte a zilei de sâmbătă, 24 februarie, în jumătatea vestică a țării se prevăd ploi slabe sau moderate cantitativ. Datorită temperaturilor ridicate, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, inclusiv în zonele montane, favorizând topirea zăpezii.

În regiunile extracarpatice, inclusiv în Capitală, vremea va fi frumoasă și se vor atinge temperaturi în jurul valorilor de 16 – 20°C, iar în unele locuri, în special în sud-est, chiar și 21 – 22°C, scrie meteoradar.ro.

Duminică, temperaturile ajung până la 21 °C

Duminică, 25 februarie, cerul va fi predominant noros în prima parte a zilei, cu excepția unor zone din sud-est, dar spre după-amiază, soarele va apărea în mare parte din țară. Temperaturile vor varia între 14 și 21°C, însă local, sunt posibile câteva averse, mai ales în zona sudică a Carpaților Meridionali

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *