sâm. apr. 13th, 2024

Procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu, exclus din magistratură după ce amendat din răzbunare doi polițiști de la Poliția Rutieră Slobozia, a pierdut la instanța supremă procesul cu Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Hotărârea îl împiedică pe magistrat să se mai întoarcă în funcția de procuror.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul Vasilescu Mihai – Laurențiu împotriva Hotărârii nr. 1P din 8 martie 2023 pronunțate de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 1/P/2019”, se arată în decizia instanței supreme. Hotărârea este definitivă. 

În martie 2023, Secția pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcție a lui Mihai Laurențiu Vasilescu și a decis sancțiunea cea mai gravă, excluderea din magistratură a procurorului.

Polițiști amendați pe nedrept

El a contestat decizia la instanța supremă care i-a respins cererea. Astfel, Mihai Laurențiu Vasilescu a fost exclus definitiv din magistratură. 

După ce a fost oprit în trafic de doi polițiști de la Rutieră, procurorul i-a amendat cu câte 5.000 de lei, pentru că nu și-ar fi îndeplinit corect atribuțiile.

Amenda dispusă de procuror a fost o răzbunare după ce lucrătorii de poliție Mocanu Ionel și Răducanu Gabriel din cadrul IPJ Ialomița l-au amendat în 2018 pe procuror cu 2.175 de lei, 4 puncte de penalizare, reținerea plăcuțelor de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare. 

Circula cu viteză și fără ITP

Vasilescu a fost depistat cu viteza legală depășită și cu ITP-ul expirat. În Ordonanța lui Vasilescu prezintă pe sine drept „parte vătămată” și victima oamenilor legii. El susține că a fost reținut 55 de minute, în loc să fie lăsat să soluționeze dosare.

Pentru această faptă de abuz în serviciu, procurorul Vasilescu a fost trimis și în judecată în ianuarie 2019

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *