sâm. apr. 13th, 2024

Tribunalul București a stabilit prima pedeapsă în dosarul achizițiilor ilegale de la Poliția Locală Sector 1, dosar în urma căruia fostul șef al Secției militare a DNA, Liviu Lascu, a fost schimbat din funcție după ce ancheta a ajuns la ofițeri ai Serviciului Român de Informații (SRI). Hotărârea nu este definitivă. 

Astfel, Gabriel Ovidiu Iordan, fost șef al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliției Locale Sector 1 București a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. 

Decizia tribunalului

„În baza art. 45 alin. 3 lit. a din cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b cod penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat), pe o durată de 2 ani, pedeapsă ce se va executa de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 45 alin. 5 cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, pedeapsă care se va executa doar în caz de executare efectivă a pedepsei închisorii”, se arată în decizia instanței. 

Tribunalul a mai decis ca Iordan să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune. În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, Iordan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență Săftica din comuna Balotești.

Achiziție ilegală

Aceasta este prima condamnare în dosarul „Viper Concept”, în urma căruia au fost trimise în judecată patru persoane și o firmă după ce ar fi plătite în avans mai multe uniforme și echipamente de protecție care nu au mai ajuns în termen la beneficiar. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *