mie. iul. 17th, 2024

Poşta Română Broker de Asigurare, compania lansată în octombrie 2014 de Poşta Română ca propriul broker de asigurări, pentru care 12.000 de factori poştali lucrau ca agenţi de brokeraj, intră în faliment, urmând să fie dizolvată, conform Profit.ro.

În primăvara anului trecut, Profit.ro a anunţat că PRBA a intrat în procedură de insolvenţă, fiind admisă o cerere depusă în acest sens de firma Roel SRL Bucureşti, care a solicitat recuperarea unei creanţe în sumă de 77.671 lei. Decizia magistraţilor a fost atacată atunci cu apel de către broker, controlat integral de Poşta Română.

Acum, lichidatorul judiciar al brokerului Poştei Române va fi Aktiv Lex Insolvenţă SPRL.

Poşta Română a transmis pentru Profit.ro, în primăvara anului 2023, că a formulat cerere de repunere în termen, urmând ca, ulterior deciziei instanţei de judecată, să formuleze un punct de vedere asupra cererii de insolvenţă.

Înfiinţată în 2013, societatea PRBA şi-a început activitatea în octombrie 2014, la o lună după ce a primit autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). La momentul lansării activităţii, reprezentanţii Poştei Române şi fostului Minister al Comunicaţiilor, acţionarul majoritar al operatorului naţional poştal, se arătau încrezători şi optimişti şi spuneau că PRBA va deveni liderul pieţei în următoarele 12 luni.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *