sâm. apr. 20th, 2024

Serbia a primit o nouă livrare de arme din Rusia, aliatul său, în ciuda sancțiunilor internaționale impuse Moscovei în urma invaziei la scară largă în Ucraina, scrie Associated Press.

Președintele populist sârb Aleksandar Vucic a prezentat miercuri un sistem rusesc antidronă pentru bruiaj electronic, despre care a spus recent că acum „este în mâinile noastre”, conform Associated Press.

Vucic a făcut anunțul chiar înaintea zilei naționale a Serbiei, de joi.

„Acesta este Repellent. Nu este la fel de puternic precum Krasukha, dar este excelent”, a declarat Vucic, referindu-se la un sistem rusesc de război electronic.

Echipamentele rusești au ajuns în Serbia în urmă cu câteva luni, chiar dacă spațiul aerian al țării este aproape complet înconjurat de state membre NATO, între care și România, care susțin sancțiunile împotriva Rusiei.

Serbia este singura țară europeană care a refuzat să se alinieze la sancțiunile impuse de Uniunea Europenă în urma invaziei din Ucraina. De asemenea, este singura țară europeană care continuă să semneze acorduri de cooperare cu Moscova.

Serbiei i s-a transmis anterior că, dacă vrea să adere la UE, trebuie să se conformeze sancțiunilor.

Cea mai mare parte a livrărilor recente de armament ale Serbiei provin din Rusia. Belgradul a mai primit armament din China, precum și de la unii producători europeni de arme și aeronave.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *