lun. iun. 17th, 2024

RAR Auto-Pass, un document care atestă istoricul mașinii și numărul de kilometri parcurși, devine obligatoriu din 2024. Astfel, românii vor putea afla istoricul unui autovehicul pe care intenționează să-l cumpere. Află, în rândurile de mai jos, ce valabilitate are certificatul RAR Auto-Pass. 

Ce este RAR Auto-Pass, de fapt?  

Registrul Auto Român (RAR) implementează un program disponibil pentru toate autovehiculele din țara noastră, denumit RAR Auto-Pass. Acest document atestă istoricul de daune al mașinii și kilometri reali și va putea fi obținut online, contra cost.  

Începând din 2024, proprietarii care vor să vândă un autovehicul vor avea nevoie de acest certificat, care conține toate informațiile despre mașină. Acestea vor fi preluate dintr-un registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate în România. 

”Avem în implementare un program, RAR Auto-Pass, care va fi disponibil de anul viitor. La cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România venim cu o garanţie asupra stării tehnice şi a kilometrajului, dar şi despre alte deficienţe constatate de specialiştii RAR. 

Vreau să accentuez conştientizarea din partea pieţei, a clienţilor, în ceea ce priveşte starea tehnică a autovehiculului pentru că acesta este un factor foarte important în reducerea accidentelor pe drumurile publice”, a spus directorul general al Registrului Auto Român, Mihai Alecu. 

Ce valabilitate are certificatul RAR Auto-Pass? 

După achitarea contravalorii, RAR va elibera documentul, care are o valabilitate de maximum 60 de zile. Certificatul este valabil pentru o singură înmatriculare a unui autoturism la mâna a doua. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *