lun. iun. 17th, 2024

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că a luat decizia de instituire a stării de alertă epidemiologică în România.

Potrivit lui Alexandru Rafila, cazurile de gripă au crescut considerabil în ultimele zile.

”Săptămâna 22-28 ianuarie este deja a treia săptămână de creștere consecutivă.  Este săptămâna epidemică, cea de-a treia. Ca si anul trecut, am luat decizia de alertă epidemiologică”, spune ministrul.

”Vârful de anul trecut a fost mai mare decat cel de anul acesta, dar este normal, pentru că a fost primul an dupa pandemie. 

Recomandăm măsuri în unitățile sanitare și de învățământ”, a mai spus ministrul. 

Cu privire la eventuale restricții în țara noastră, Minisitrul Sănătății a declarat că nu vor exista astfel de măsuri.

”Săptămâna 22.01.2024 – 28.01.2024 (S04/2024) a fost 3-a săptamână consecutivă în care incidența infecțiilor respiratorii a depășit nivelul mediu calculat pentru ultimele sezoane.

Având în vedere succesiunea a 3 săptămâni care au evoluat cu o intensitate înaltă a activității gripale și cu o răspândire geografică extinsă a circulației virusurilor gripale la nivelul întregii țări, putem vorbi de o situație de alertă epidemiologică”, se arată în documentul emis de Ministerul Sănătății. 

Alexandru Rafila a mai declarat că nu va fi cazul să se declare epidemie, subliniind că vârful va fi atins săptămâna aceasta sau următoarea. 

Ce înseamnă alertă epidemiologică

În vederea prevenirii şi limitării îmbolnăvirilor prin gripă şi alte infecţii virale respiratorii se recomandă aplicarea următoarelor măsuri la nivelul.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *