mie. feb. 21st, 2024

Multe persoane se confruntă cu balonarea, mai ales după ce au mâncat anumite alimente. Cum putem scăpa de această problemă digestivă?

Balonarea este o problemă digestivă des întâlnită. Ea poate fi influențată de diverși factori externi, printre care schimbările hormonale, stresul, dar și alimentele pe care le consumăm zilnic. Specialiștii susțin că o dietă echilibrată care include doar alimente care nu balonează poate reduce disconfortul de la nivelul abdomenului.

Ce alimente ne feresc de balonare

Dacă vă confruntați cu balonarea și nu știți ce să mai faceți pentru a scăpa de această senzație de disconfort, trebuie să știți că există o listă de alimente care vă pot scăpa de această problemă. De obicei, balonarea este o senzație de plinătate și disconfort la nivelul abdomenului.

Dacă nu știați, există o serie de alimente care nu balonează, printre acestea se numără și portocalele. Aceste fructe au un conținut ridicat de apă și fibre care ajută la digestie și pot preveni senzația de balonare. Aceste fructe aromate pot fi consumate fără restricții.

Și iaurtul, alături de celelalte produse derivate, contine probiotice, care ajută în mod semnificativ la digestie. Bacteriile benefice din probiotice pot ajuta la echilibrarea florei intestinale. Drept urmare, iaurtul este un aliment care nu balonează și reduce acumularea gazelor din intestin.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *