lun. iun. 17th, 2024

Fructele trebuie să facă parte din orice alimentație. Un stil de viață sănătos bazat pe fructe proaspete va aduce doar beneficii persoanele care le consumă.

Printre alte puteri pe care le au fructele, unele pot preveni și anumite boli. De exemplu, lămâia ajută foarte mult la prevenirea apariția pietrelor la rinichi. Lămâia este un fruct cunoscut pentru gustul său acru, dar și pentru că este bogată în vitamina C și antioxidanți.

Iată care sunt cele patru beneficii ale consumului de lămâie

Ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi sunt cunoscute și sub denumirea de calculi renali sau nefrolitiază. Sunt depozite dure formate din minerale care se acumulează în tractul urinar și se formează în rinichi. Pietrele la rinichi afectează aproximativ 10% dintre oameni. Creșterea nivelului unui acid slab numit citrat de urină și alcalinizarea urinei poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi. 

Lămâile conțin o formă de citrat numită acid citric, care ajută la creșterea nivelului de citrat din urină. Acidul citric se leagă de calciul urinar pentru a ajuta la prevenirea urinei suprasaturate. De asemenea, se leagă de aglomerări dure de minerale numite cristale de oxalat de calciu pentru a le împiedica să crească și să devină pietre la rinichi dureroase. 

Sprijină sănătatea inimii

Lămâile sunt bogate în vitamina C și alți antioxidanți care susțin sănătatea inimii. Consumul adecvat de vitamina C vă protejează celulele de radicalii liberi dăunători – particule foarte instabile care pot provoca deteriorarea celulelor dacă nu sunt neutralizate. Acest lucru poate ajuta la prevenirea aterosclerozei (acumularea de plăci în artere), o afecțiune care crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *