sâm. mai 18th, 2024

Războiul dintre Rusia și Ucraina rezistă de aproape doi ani. Multă lume se întreabă când va lua sfârșit. În prima conferință-maraton susținută de Vladimir Putin, liderul de la Kremlin a amenințat direct România.

Vladimir Putin a amenințat direct România

Rusia a trimis un mesaj îngrijorător la adresa mai multor state din Europa, printre care și țara noastră. Mai exact, liderul de la Kremlin a declarat că va declanșa un război împotriva României dacă aceasta permite avioanelor F-16 ucrainene să utilizeze bazele noastre aeriene.

Prin urmare, dacă avioanele F-16, furnizate țării vecine aflate în război, decolează de pe teritoriul României, Rusia va interpreta această mișcare ca fiind o implicare directă a țării noastre în conflict. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al MAE Rusiei, a transmis:

„Ținând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”, a spus oficialul.

De asemenea, Maria Zaharova a precizat că avioanele F-16 nu pot decola de pe teritoriul Ucrainei, deoarece Kievul nu mai dispune de aerodromuri intacte. Moscova spune că există o posibilitate ca aceste avioane furnizate de NATO să decoleze de pe teritoriul Poloniei, Slovaciei și României.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *