sâm. mai 18th, 2024

Scandalul în coaliţia de guvernare pe Legea pensiilor ia amploare, mai ales că în discuții ar fi intervenit şi preşedintele Klaus Iohannis, care a cerut vehement soluționarea conflictelor legate de procentul cu care vor fi majorate pensiile românilor în 2024. Potrivit surselor Antena 3 CNN, sunt vehiculate o serie de modificări.

Potrivit liderilor coaliţiei, pensiile românilor vor creşte de două ori în 2024, însă există voci care spun că, de fapt, procentul va fi modificat.

Asta pentru că, Guvernul ar mai avea nevoie de 10 miliarde de lei pentru majorarea pensiilor din septembrie 2024 şi, potrivit surselor Antena 3 CNN, Executivul nu are încă o sursă sigură pentru finanțarea acestui demers.

Practic, procentul pentru majorarea pensiilor românilor în 2024 ar putea creşte în medie doar cu 23%, şi nu cu 40%, aşa cum se anunţase inițial.

Adevăratul procent ar fi ieşit la iveală în urma scandalului între PNL şi PSD, în care anumite persoane din cele două formațiuni au lansat ideea că procentul de 40% ar fi de fapt nerealist, şi va fi o presiune imensă pe bugetul de stat.

Vorbim de o anvelopa de 25 de miliarde de lei, adică 5 miliarde de euro, sumă din care Executivul ar avea, potrivit surselor Antena 3 CNN, doar 15 miliarde de lei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *