joi. dec. 7th, 2023

Criză majoră în Coaliţia de guvernare. Liderii PNL ameninţă cu ruperea alianţei şi ieşirea de la guvernare. Asta în timp ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona în cazul în care liberalii vor trece în Opoziţie. Tot scandalul ar fi pornit de la negocierile pentru Legea Bugetului şi s-ar fi ajuns chiar la discuţii cu preşedintele Iohannis. 

Este criză majoră la vârful coaliţiei de guvernare, generată de unii lideri liberali care au anunţat deschis că PNL este gata să rupă actuala coaliţie, să-şi retragă toţi miniştrii din Cabinetul condus de Marcel Ciolacu, în cazul în care social-democraţii nu vor oferi garanţia la negocierile privind legea bugetului că anul viitor nu vor fi introduse taxe noi şi nici nu vor creşte taxele şi impozitele existente.

Surse din PNL spun că aceasta va fi cerinţa majoră pe care liderii liberali o vor pune pe masa negocierilor privind bugetul pentru anul viitor: social-democraţii să ofere aceste garanţii. În cazul în care PSD ar refuza să ofere această garanţie, atunci liderii PNL spun că sunt dispuşi să iasă de la guvernare. 

Rareş Bogdan spunea că au existat inclusiv discuţii confideniale cu Klaus Iohannis, discuţii în cadrul cărora liderii liberali s-ar fi plâns că PSD nu este un partener loial, că relaţia cu acest partid a devenit una insuportabilă în coaliţia de guvernare şi că liderii PSD nu îi respectă pe liberali. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *