sâm. mai 18th, 2024

Cristiano Ronaldo (38 de ani), fotbalistul cu cele mai multe meciuri și goluri în UEFA Champions League, ar putea reveni în cea mai importantă competiție europeană dacă informațiile apărute în presa din Arabia Saudită se adeveresc.

Marți, presa saudită anunță că UEFA plănuiește să invite clubul Al Nassr, la care este legitimat Cristiano Ronaldo, la următoarea ediție din Champions League, 2024/2025, una în care va debuta și noul format al competiției.

Motivul pentru care UEFA ar lua în calcul această decizie istorică este acela că „Al Nassr a devenit unul dintre cele mai populare trei cluburi din lume la ora actuală”, după ce formația din Arabia Saudită a reușit să transfere jucători precum Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Marcelo Brozovic sau Aymeric Laporte.

Informația dezvăluită de saudiți este privită cu scepticism de italienii de la Sport Mediaset: „Ar fi multe obstacole de depășit pentru a se putea întâmpla asta, începând de la fair-play-ul financiar pe care echipele trebuie să îl respecte. Cluburile din Europa au această obligație, însă nu și cele arabe, care au cheltuit sume colosale de bani datorită Fondului Public de Investiții”.

Începând din sezonul 2024/2025, UEFA va implementa noul format, cu 36 de echipe în loc de 32, o singură grupă și 8 meciuri, în loc de 6, pentru fiecare formație. În acest caz, presa italiană vede un nou obstacol: „Cine îi va lăsa locul lui Al Nassr și pe ce criteriu va fi selectată echipa exclusă? Apoi mai contează și reacția fanilor – tot aceiași fani care au spus nu proiectului Super Ligii Europei, iar acum ar vedea o echipă impusă în competiție strict din motive economice”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *