lun. iun. 17th, 2024

O rețea de prelevare de organe condusă de un medic ajutat de un mecanic, pe post de anestezist, a fost destructurată de autorități, după ce a prelevat rinichi de la peste 300 de pacienți, dintre care unii nici măcar nu știau ce urma să li se întâmple, relatează presa internațională.

Presupusul lider, identificat drept „dr. Fawad”, este acuzat că a efectuat 328 de operații pe oameni pentru a le extrage rinichii și a-i vinde clienților pentru sume de până la 10 milioane de rupii pakistaneze fiecare, echivalentul a 34.000 de dolari.

În operațiile de prelevare, Fawad era ajutat de un mecanic auto, nenominalizat de autorități, care le administra anestezic pacienților, a declarat Mohsin Naqvi, reprezentat guvernamental al provinciei Punjab.

Potrivit acestui oficial, gruparea ademenea pacienți din spitale și realiza operațiile de prelevare în regiunea Taxila, în orașul Lahore și în Kashmirul pakistanez.

„Au reușit să facă acest lucru în Kashmir deoarece acolo nu există o lege privind transplantul de rinichi”, a precizat Naqvi.

Potrivit acestuia, până în prezent au fost confirmate trei decese, dar autoritățile suspectează că „bilanțul” activității dr. Fawad este mult mai amplu.

Fawad a fost arestat anterior de cinci ori, dar a fost eliberat de fiecare dată și și-a putut relua operațiunile, iar unii dintre pacienții săi nici nu au știut că le-a fost prelevat un rinichi, a mai spus Mohsin Naqvi.

Cazul, dezvăluit după ce un bărbat a fost la medic și i s-a spus că nu mai are un rinichi

Poliția a lucrat aproape două luni investigând cazul, după ce a fost sesizată de un bărbat care a povestit că a fost convins de unul dintre membrii grupării să își facă un tratament medical privat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *