mie. iul. 17th, 2024

Un procuror spaniol a depus o a doua plângere fiscală împotriva cântăreței columbiene Shakira, acuzând-o că a fraudat statul spaniol, cu 6,6 milioane de euro în 2018.

Cunoscută drept Regina muzicii pop latino, Shakira a optat să fie judecată în noiembrie, la Barcelona, într-un proces în care neagă că nu a plătit impozite de 14,5 milioane de euro pentru perioada 2012-2014, fapt pentru care ar putea fi închisă până la opt ani.

În noul caz, procurorul susține că, în 2018, Shakira a omis să declare profituri de 12,5 milioane de dolari din plata unui avans pentru turneul său El Dorado World Tour.

Procurorii susțin că ea era rezidentă în Spania și, prin urmare, era obligată să își impoziteze acolo toate veniturile mondiale, indiferent de locul în care au fost obținute.

În schimb, spun ei, ea a deturnat banii către „companii cu sediul în țări cu impozitare redusă și opacitate ridicată”

Artista în vârstă de 46 de ani, care a vândut milioane de discuri în întreaga lume, este acuzată că nu a plătit 6,6 milioane de euro, impozit pe venit și dobânzi.

Echipa de avocați a Shakirei a declarat că aceasta nu a primit nicio notificare cu privire la noul caz din Miami, unde se află acum.

O anchetă preliminară a început în luna iulie după un raport al fiscului cu privire la două posibile infracțiuni legate de veniturile și impozitele sale pe proprietăți aferente anului 2018.

Cântăreața latino-americană, urmează deja să fie judecată într-un proces la Barcelona spre finalul acestui an pentru două acuzații separate de evaziune fiscală, totalizând aproximativ 14,5 milioane de euro și reprezentând taxe neachitate pentru perioada 2012-2014.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *