sâm. mai 18th, 2024

Un rus care și-a petrecut ultimii 22 de ani viață într-o colonie penală pentru crimă, a evadat din închisoare chiar în ziua în care trebuia să fie eliberat.

Kamolion Kalonov a ispășit 22 de ani pentru un dublu omor, furt, deținere de arme, muniție și explozibili, dar urma să fie eliberat din colonia penală 19, din Markova, lângă Irkutsk, săptămâna trecută. Numai că, potrivit RIA Novosti, în dimineața zilei eliberării sale (18 septembrie), în jurul orei 4:00, Kalonov a evadat din colonie. Kamolion Kalonov a mai fost condamnat pentru organizarea unei rețele criminale și a fost eliberat din închisoare în 1997. Apoi a fost condamnat din nou în 2001 și urma să fie eliberat condiționat. Potrivit presei ruse, după ce era eliberat, Kalonov urma să fie deportat în Tadjikistan, la muncă forțată, iar el tocmai asta voia să evite.

Colonia în care și-a petrecut ultimii ani era una cu regim semideschis, iar condamnații puteau să părăsească incinta chiar și pentru 3 zile, evident, cu aprobare. Pentru că deținutul voia să evite deportarea în Tadjikistan, a ajuns la concluzia că era mai bine să evadeze, pentru că, în mod normal, asta i-ar fi prelungit pedeapsa cu 4 ani, iar el era mai mult decât mulțumit să rămână în colonia penală din Rusia. Un reprezentant al Serviciului Federal de Penitenciare a declarat pentru RIA Novosti că în colonia unde Kalonov și-a ispășit pedeapsa, prizonierii au o libertate destul de mare: „Condamnații nu sunt ținuți după gratii, se mișcă liber în încintă și pot fi scoși în afara acesteia”. Kalonov a fost prins la 5 zile după evadare în Irkutsk. Însă, în loc să prelungească pedeapsa, autoritățile au decis să-l deporteze, adică tocmai ceea ce voia el să evite.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *