lun. iun. 17th, 2024

La începutul lunii septembrie, un șofer român a reușit să se facă celebri în întreaga lume pentru amenda record pe care a putut să o primească. Bărbatul a fost prins pe autostrada A6, în regiunea Côte-d’Or, Franța. Mai mult decât atât, a fost condamnat la 2 ani de închisoare!

Ce făcea șoferul român care are amendă record

Românul le-a prezentat autoritățile trei documente de transport din Spania către Belgia sau Olanda. Două dintre cele acte erau pentru paleți sau de tije sau bare metalice și unul pentru mărfuri „fragile”, fără a specifica alte detalii. Totuși, în momentul în care au dat la o parte prelata neagră de pe „marfă”, au găsit drogurile. Valoarea substanțelor interzise, găsite în cei 166 de saci termosigilați, ar fi de  1 796 500 de euro.  potrivit Direcției Regionale Vamale din Dijon.

Luni, 11 septembrie, bărbatul nu doar că a primit amenda record de 1,8 milioane de euro, dar a și fost judecat. Tribunalul a decis nu mai puțin de doi ani de închisoare. Mai mult decât atât, a primit interdicția de a intra în Franța vreme de 5 ani. Cele 2,7 tone de canabis au fost confiscate de către biroul vamal.

„MAE atenţionează că în multe ţări deţinerea unor cantităţi mici de substanţe încadrate în categoria drogurilor poate reprezenta, de fapt, transport de droguri, fapt ce va atrage, în cazul arestării, o pedeapsă corespunzătoare. Această prevedere este valabilă pentru toate categoriile de droguri, inclusiv pentru cele făcând parte din aşa-zisa categorie a drogurilor uşoare, aspect necunoscut marii majorităţi a publicului, care este, în general, mai familiarizat cu legislaţia europeană în materie de droguri, mai permisivă”, se arată pe site-ul MAE.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *