mar. iul. 23rd, 2024

ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis! Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel la TAS.

În comunicatul emis de ITIA se precizează:

“Tribunalul a confirmat că jucătoarea a încălcat două reguli din Programul Anti-Doping (TADP), articolul 2:

– Prezența și utilizarea Roxadustat, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halepp, colectată la data de 29 august 2022, la US Open

– Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în anul 2022 după recoltarea și analizarea a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP.

Fostul număr 1 mondial este suspendat pentru perioada 7 octombrie 2022 – 6 octombrie 2026. Cazul poate fi supus apelului.”

Simona Halep ar putea primi azi verdictul din partea ITIA

Agenția Internațională a Integrității în Tenis (ITIA) a amânat în mai multe rânduri verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jucătoarea română de tenis a fost audiată la Londra în luna iulie, însă o decizie în cazul său nu a apărut nici până în prezent, motiv pentru care constănțeanca și-a exprimat în mai multe rânduri frustrarea.

O decizie în cazul Simonei Halep ar putea veni chiar astăzi, susține jurnalistul german Jannik Schneider.

“Înțeleg că ITIA, responsabilă pentru doping, urmează să publice un comunicat în această după-amiază.

Probabil va fi despre Halep, care a fost testată pozitiv pentru Roxadustat în 2022, iar ulterior a fost acuzată pentru o a doua încălcare a regulamentului, una referitoare la pașaportul biologic. Cazul a fost amânat din cauza neînțelegerilor dintre avocați“, a scris jurnalistul german, pe Twitter, în cursul zilei de marți.

  • 29 august 2022 este data ultimului meci jucat de Simona Halep: vs. Daria Singur, la US Open, în primul tur (2-6, 6-0, 4-6)
  • Luni, 11 septembrie, Simona Halep a ieșit oficial din clasamentul WTA, după o perioadă de mai bine de un an în care nu a jucat
  • Din octombrie 2022, Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *