mie. iul. 17th, 2024

O femeie din China a reușit să pună în mișcare o schemă masivă de fraudă prin care a obținut nu mai puțin de 7 milioane de dolari, potrivit presei de stat.

Conform Business Insider, Guan Yue a pus la cale o schemă masivă de fraudă salarială, deținând 16 locuri de muncă deodată, fără a munci în realitate. Schema i-a adus venituri estimate la 7 milioane de dolari și a implicat 53 de lucrători falși, a informat presa chineză. Frauda salarială este o problemă masivă în China, cu cel puțin 700 de grupări interlope care lucrează în sistem.

Ea este femeia cu 16 joburi, care nu a muncit niciodată

Practic femeia deținea 16 joburi, dar nu s-a prezentat niciodată la niciun loc de muncă. Infractoarea se filma de fapt la interviuri și filma aceste interviuri, după care le transmitea în canalele interne ale celorlalte joburi, astfel că toată lumea credea că aceasta este într-o ședință cu diverși clienți.

În momentul în care aceasta primea mai multe oferte de muncă decât putea face față, aloca munca unui alt prieten, căruia îi plătea un comision pentru acest rol. Împreună cu soțul ei, care făcea și el parte din schemă, Guan și-a cumpărat un apartament în Shanghai cu câștigurile ilegale, care au fost împrăștiate prin mai multe conturi bancare, conform Observatornews.ro.

Schema, care a implicat sute de companii, a fost dezvăluită în ianuarie după ce un CEO al internet-tech, cu pseudonimul Liu Jian, a văzut că unul dintre angajații a scăpat informația că lucra în paralel și pentru o altă companie. Liu a angajat o echipă de vânzări formată din opt persoane, care inițial avea progrese impresionante, dar după perioada lor de probă de trei luni nu a reușit să arate niciun progres real.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *