mie. iul. 17th, 2024

Procurorii au început să strângă puternic lațul în jurul patronilor de la stația GPL din Târgoviște. Anchetatorii au găsit locul de unde a pornit focul care a produs trei explozii.

După ce au reușit să intre în curtea depozitului de GPL din Crevedia, procurorii au găsit resturile unui furtun cu inserţii metalice şi ale unei pompe de presiune, folosite cel mai probabil de şoferi la transferul gazului între cisterne.

În referatul întocmit de Parchetul General se arată că, din coroborarea probelor administrate până la acest moment, rezultă că incendiul şi exploziile care au avut loc la punctul de lucru neautorizat al firmei Flagas SRL din comuna Crevedia au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

Cercetarea la faţa locului a condus la identificarea şi ridicarea din curtea imobilul a resturilor metalice ce provin de la un furtun cu inserţie metalică, distrus parţial ca urmare a incendiului, şi a resturilor metalice ale unei pompe multietajate de presiune gaz folosită pentru transvazarea gazului dintr-o cisternă în alta. De asemenea, cu ocazia examinării epavei autocisternei aflate în curte, lângă gardul dinspre stradă, s-a constatat că nu mai prezintă pe tamburul din zona de distribuţie a gazului reminiscenţe ale furtunului folosit pentru distribuţia gazului. Aceste aspecte indică faptul că, cel mai probabil, înainte de producerea incendiului şi a exploziilor, cei doi angajaţi ai firmei începuseră activităţile de transvazare GPL din autocisterna utilizată de către cel din urmă în cea utilizată de către primul, prin derularea furtunului de pe tambur şi orientarea acestuia pe sub autocisterna lui (…) spre autocisterna lui (…)”, spun procurorii în referat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *