mar. iul. 23rd, 2024

Probabilitatea ca Simona Halep (31 de ani, locul 578 WTA) să participe la US Open 2023 a devenit minusculă după anunțul făcut de organizatori noaptea trecută ♦ Românca nu se numără printre jucătoarele care au primit wild-card, astfel că pentru a participa la ultimul Grand Slam al anului ar trebui întrunite două condiții: ca verdictul din cazul de dopaj să vină până pe 21 august și ca acesta să fie pozitiv Simonei.

  • US Open 2023 va avea loc între 28 august și 10 septembrie.

În finalul lunii iulie, deși era în continuare suspendată, Simona Halep apărea pe lista preliminară a participantelor la US Open 2023.

Apariția Simonei pe acea listă i-a încurajat pe fanii româncei că ea va scăpa de suspendarea primită pentru dopaj, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Mai exista scenariul în care Simona ar primi un wild-card din partea organizatorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Pe site-ul turneului a fost publicată noaptea trecută lista celor 8 jucătoare care vor juca la US Open grație unui wild-card. Iar numele Simonei nu se află acolo.

Vorbim despre Venus Williams, Caroline Wozniacki, Ashlyn Krueger, Robin Montgomery, Kayla Day, Clervie Ngounoue, Storm Hunter și Fiona Ferro.

Cinci dintre acestea sunt din State, Wozniacki este un fost număr 1 mondial care a revenit de curând în circuit, iar australianca Storm Hunter și franțuzoaica Fiona Ferro au beneficiat de acorduri între organizatorii US Open și Federațiile de Tenis din Australia, respectiv Franța.

Cum ar putea juca Simona Halep la US Open

În acest context, singura șansă ca Simona să joace la US Open ar fi ca dubla câștigătoare de Grand Slam să primească verdictul în cazul de dopaj în următoarele 4 zile, până pe 21 august, cu o săptămână ca turneul să înceapă. Și, bineînțeles, ca acesta să fie pozitiv, ea să scape de suspendare. 

Halep a fost audiată în finalul lunii iunie, dar încă așteaptă verdictul din partea tribunalului independent Sports Resolutions. În curând se va împlini un an de când nu a mai jucat. 

Simona Halep a fost depistată pozitiv chiar la US Open

US Open este chiar turneul la care Simona Halep a fost depistată cu o substanță interzistă, roxadustat. S-a întâmplat la ediția de anul trecut, în finalul lunii august 2022, după ce românca pierdea surprinzător în primul tur, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *