mie. iul. 17th, 2024

O femeie din Ucraina, arestată ca parte a unui complot pentru uciderea lui Volodimir Zelenski. Rețele de spioane lucrează pentru Moscova.

Oficiali din cadrul serviciilor de securitate ucrainene au informat că au arestat o ucraineancă suspectată că a ajutat serviciile de informații ale Rusiei, inclusiv că a fost implicată într-o tentativă de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski. Rețele de spioane lucrează pentru Rusia.

Cum a încercat o ucraineancă sa-i ajute pe ruși să-l ucidă pe Zelenski

“Serviciul de securitate a reținut un informator al serviciilor speciale ale Federației Ruse, care, în ajunul recentei călătorii de lucru a președintelui Ucrainei în regiunea Mikolaiv, colecta informații despre vizita planificată”, a informat serviciul de securitate de stat al Ucrainei, SBU. “Infractoarea a încercat să stabilească ora și lista de locații ale traseului aproximativ al șefului statului”, se mai arată în declarația citată de The Washington Post.

Zelenski a efectuat vizite semi regulate, neanunțate, în fostele teritorii ocupate sau în zonele din apropierea liniei frontului – vizite care necesită o precauție extremă din cauza posibilității unor atacuri rusești țintite. El a vizitat regiunile sud-ucrainene Odesa și Mikolaiv la sfârșitul lunii iulie.

În declarație se precizează că presupusul informator rus era “o fostă vânzătoare într-un magazin militar de pe teritoriul uneia dintre unitățile militare” din orașul Ochakiv, pe care Volodimir Zelenski l-a vizitat. Un oficial guvernamental ucrainean, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că femeia a fost reținută la 1 august. Identitatea ei nu a fost dezvăluită.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *